Posted by on Jul 7, 2014 in Новини |

paragraph divider

Децата, младежите и придружаващите ги специалисти и родители от сдружение РАЛИЗ се завърнаха в Русе след 10 дневен летен лагер изпълнен с много положителни емоции и незабравими преживявания.

Първите пет дни групата беше отседнала в гр.Трявна, където заедно с деца и младежи с умствени увреждания от дневните центрове в градовете Шумен и Силистра се проведоха редица спортни, творчески и музикални инициативи, резултат от съвместен проект на три неправителствени организации, членове на БАЛИЗ – „Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения – РАЛИЗ”, „Надежда за добро бъдеще” – гр.Силистра и „Независим живот” – гр.Шумен. Организираните дейности – работни ателиета – „спорт и танци”, „фотография”, „екология „, „моите права” подпомогнаха непосредственото общуване между децата и младежите,обмяна на опит между специалистите, а родителите станаха съпричастни на щастието на своите деца. Децата и младежите с интелектуални затруднения получиха сертификати за участие и поощрителни „сладки” награди.

paragraph divider

След Трявна екипът и потребителите на Дневен център”РАЛИЗ” се отправиха към красивия черноморски град Балчик. Горещото слънце и топлото и тихо море бяха желаните спътници на децата и младежите, които преживяха много радостни моменти на плажа, край басейна на хотела и по време на разходката през прохладната и изпълнена с аромата на десетки цветя Ботаническа градина.