Posted by on Apr 29, 2022 in Новини |

По повод  седмицата, посветена на Стоян Михайловски и  130 год. от създаването на текста на „Химн на светите братя Кирил и  Методий“ в гр. Русе,  Дневният център за деца и младежи с уреждания към сдружение „Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения – БАЛИЗ“ участва и реализира следните инициативи:

–          В ателие „Рециклирана хартия“ изработихме листи , на които учениците от ОУ „Ол.Панов“ да направят красив препис на химна на Кирил и Методий;

–          Заедно с група  потребители проведохме историческа разходка, при която посетихме  паметната плоча на Стоян Михайловски   и пейка-книга с текста на химна и  поднесохме цветя.

–          Вдъхновени от творчеството на Стоян Михайловски проведохме занимание по четене на негови  басни. По избрани  от потребителите в дневния център ключови думи от текстовете, които впечатлиха децата и младежите от дневния център, трудотерапевта Галина Колева  илюстрира съдържанието на шест басни.

Много вълнуващо преживяване за част от децата в училището бе изненадата, която им подготвихме. Дете от ДЦ, което е и ученик в ОУ“Ол.Панов“ подари на съучениците си  илюстрираните текстове, а младеж от ДЦ зарадва децата от 2а клас.